Download PDF: Vedtægter for Grundejerforeningen Lærke- Spurve og Vibevænget maj 2011
§ 1. NAVN.
Foreningens navn er ”Grundejerforeningen Lærke-, Spurve- og Vibevænget”. Foreningens hjemsted er Bork Havn, Ringkøbing-Skjern Kommune.
§ 2. FORMÅL.
Foreningens formål er:
at varetage ejernes fælles interesser,
at eje veje og fællesarealer matrikuleret som matr. nr. 40 k Nr. Bork by, Nr. Bork, at forestå etablering, drift og vedligeholdelse af veje, stier, beplantningsbælter og øvrige fællesarealer
at deltage i vedligeholdelse af Klirevænget sammen med øvrige vejberettigede. Udgift til vedligeholdelse af Klirevænget fordeles efter antal grunde, der er vejberettigede.
Grundejerforeningen er oprettet i henhold til Lokalplan nr.67 for sommerhusområde ved Klirevænget, Falen.
Grundejerforeningens til enhver tid gældende vedtægter skal godkendes af kommunalbestyrelsen.
Grundejerforeningen skal holde Ringkøbing-Skjern Kommune underrettet om sin formand og adresse.
Kommunalbestyrelsen kan kræve, at grundejerforeningen sammenlægges med andre grundejerforeninger i tilgrænsende områder.
§ 3. MEDLEMSSKAB.
Foreningens medlemmer er de til enhver tid værende ejere af parceller udstykket fra matr. nr. 40 k Nr. Bork og beliggende Lærke-, Spurve- og Vibevænget.
Når et medlem overdrager sin ejendom eller på anden måde ophører med at være ejer af denne, er han fra overtagelsesdagen ophørt med at være medlem af foreningen og kan intet krav rette mod dennes formue.
Den nye ejer indtræder i den tidligere ejeres rettigheder og forpligtelser overfor foreningen, idet den tidligere ejer dog tillige vedbliver at hæfte for eventuelle restancer overfor foreningen, indtil den nye ejer har berigtiget restancerne og overtaget forpligtelserne.
Både den tidligere ejer og den nye ejer er pligtig at anmelde ejerskifte til foreningen ved dennes kasserer, og i forbindelse hermed oplyse foreningen om den nye ejers navn, stilling, bopæl og matr. nr.
Foreningens medlemmer hæfter ikke overfor tredjemand for foreningens forpligtelser.
Hvert medlem betaler for hver ejendom, han er ejer af , et årligt kontingent til foreningens administration og øvrige udgifter.
Kontingentet fastsættes på den ordinære generalforsamling og opkræves sammen med ejendomsskatter.
§ 4. GENERALFORSAMLING.
Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed.
Generalforsamlingen vælger en dirigent, der afgør alle tvivlsspørgsmål vedrørende sagernes behandlingsmåde og stemmeafgivningen.
Hvert medlem har een stemme for hver ejendom, han ejer.
Afstemningen sker ved håndsoprækning, med mindre generalforsamlingen ved simpelt stemmeflertal eller dirigenten finder, at en skriftlig afstemning vil være hensigtsmæssig.
Stemmeafgivningen kan ske ved skriftlig fuldmagt til et andet medlem eller et medlem af vedkommendes husstand. Intet medlem kan dog afgive stemme i henhold til mere end en fuldmagt.
Beslutninger på generalforsamlingen træffes ved simpel stemmeflerhed, med mindre andet fremgår af nærværende vedtægter.
Over det på generalforsamlingen passerede føres en protokol, der underskrives af bestyrelsen, hvorefter den har fuld beviskraft i enhver henseende.
Til vedtagelse på en generalforsamling af beslutninger, der ændrer foreningens formål eller beslutter foreningens opløsning, kræves mindst 2/3 flertal af de afgivne stemmer.
Ændring af vedtægter kræver herudover for at opnå gyldighed kommunalbestyrelsens godkendelse i henhold til lokalplan nr. 67.
§ 5. ORDINÆR GENERALFORSAMLING.
Ordinær generalforsamling afholdes hvert år inden udgangen af april måned.
Generalforsamlingen indkaldes af bestyrelsen med 14 dages skriftligt varsel til hvert enkelt medlem. Der kan indkaldes pr. e-mail.
Det påhviler medlemmerne i egen interesse at holde foreningen underrettet om enhver adresseændring og herunder holde foreningen orienteret om gældende e-mail adresse.
Dagsordenen, der fastsættes af bestyrelsen, skal udsendes til medlemmerne samtidig med indkaldelse til ordinær generalforsamling.
Samtidig skal bestyrelsen fremsende udkast til regnskab og udkast til budget for det kommende år.
Forslag der af medlemmerne ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling, skal være bestyrelsen i hænde senest 14 marts.
Sager, der ikke er optaget på dagsordenen, kan ikke sættes under afstemning. Dagsorden for generalforsamlingen skal indeholde følgende punkter:
- Valg af dirigent.
- Bestyrelsens beretning for det forløbne år.
- Aflæggelse af revideret regnskab,
- Fremlæggelse og godkendelse af budget for det kommende år.
- Behandling af indkomne forslag.
- Valg af bestyrelse og suppleanter.
- Valgafrevisor.(kun lige år)
- Eventuelt.
§ 6. EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING.
Ekstraordinær generalforsamling, der indkaldes på samme måde og med samme frist som den ordinære, afholdes såfremt der i bestyrelsen træffes beslutning herom, eller såfremt mindst 1/4 af foreningens medlemmer til bestyrelsen indgiver skriftlig motiveret begæring herom.
Når en sådan beslutning er taget i bestyrelsen, eller en sådan begæring er indgivet til bestyrelsen, skal generalforsamlingen afholdes inden 6 uger efter modtagelsen.
§ 7. BESTYRELSEN
Bestyrelsen består af 3 medlemmer. Der vælges tillige 2 suppleanter.
Bestyrelsesmedlemmer vælges for 2 år ad gangen. 2 medlemmer er på valg i lige år og 1 medlem er på valg i ulige år.
Suppleanter vælges for 2 år ad gangen og 1 suppleant er på valg hvert år.
Bestyrelsen har den daglige ledelse af foreningens virksomhed, herunder drift og vedligeholdelse af fælles anlæg.
Bestyrelsen er berettiget til at ansætte og bestemme aflønning af medarbejdere til at forestå administration og drift samt vedligeholdelse af fælles anlæg.
Der afholdes møde, så ofte formanden eller et medlem af bestyrelsen finder det nødvendigt.
Over det under forhandlingerne passerede føres en referat, der skal fremlægges og godkendes af bestyrelsen på det næstfølgende bestyrelsesmøde.
Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 2 af dens medlemmer er til stede.
Beslutninger træffes ved stemmeflertal, og i tilfælde af stemmelighed er formandens stemme udslagsgivende.
§ 8. TEGNINGSREGLER.
Foreningen tegnes overfor trediemand af formanden i forening med et bestyrelsesmedlem.
§ 9. REVISION OG REGNSKAB.
Foreningens regnskaber revideres af en af generalforsamlingen for 2 år ad gangen valgt revisor.
Revisor skal påse og overfor generalforsamlingen afgive udtalelse, om regnskabet føres i overensstemmelse med god og sædvanlig regnskabspraksis.
Revisor er berettiget til at foretage uanmeldt kasse-eftersyn. Foreningens regnskabsår er 1/1 – 31/12.
Første regnskabsår løber fra stiftelsen til- 31-/12 1999.
Bork, den / 2011
For ”Grundejerforeningen Lærke-, Spurve- og Vibevænget”